Kako funkcionira sistem Reverzne osmoze (RO)?

Shema sustava filtriranja vode procesom reverzne osmoze (RO)

Osnovni princip rada Nobel uređaja za filtraciju vode temelji se na procesima mehaničkog pročišćavanja ulazne vode iz vodovoda ili vlastitog izvora metodom obrnute osmoze (RO). Uz dodatnu alkalizaciju dobiva se visokokvalitetna voda koja zadovoljava i najzahtjevnije specifikacije za piće i kuhanje.

Tipičan Sustav reverzne osmoze pročišćava vodu kroz pet stupnjeva:

  1. Prvi predfilter – sedimentni polipropilenski filter (5 mikrona) odstranjuje hrđu, blato, pijesak i druge čestice topive u vodi veće od 5 mikrona.
  2. Drugi predfilter – aktivni ugljen prešan u bloku apsorbira klor i spojeve klora, pesticide, herbicide, trihalometane (kancerogene supstance) i druge organske i anorganske spojeve.
  3. Treći predfilter – sedimentni polipropilenski filter (5 mikrona) uklanja zaostale sedimentne čestice veće od 5 mikrona.
  4. Glavni filter – polupropusna osmotska membrana (0,0001 mikron) pod utjecajem tlaka čisti vodu od spojeva soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih čestica većih od 0,0001 mikron.
  5. Završni filter – postkarbonska filtracija, uložak aktivnog ugljena od ljuske kokosa pruža završno poliranje i osigurava dobar okus vode za piće, u kombinaciji s dolomitnim mineralima vraća važne minerale kao što su magnezij, kalcij i natrij te alkalizira vodu.

Ovisno o modelu uređaja, u sustav je uključen i rezervoar, ili više njih, različitih zapremina i funkcija poput zagrijavanja odnosno hlađenja vode. Za više informacija o pojedinom modelu slobodno nam se obratite na naš info telefon 01 777 86 62 ili putem kontakt forme.