pročišćavanje prostora | Nobel AIR

Nobel AIR. Zrak siguran od nečistoća, virusa i alergena, u svakom prostoru u kojem boravite.

Nobel Air visoko je učinkovit HEPA filter zraka s funkcijom ovlaživača i sterilizacije.

Uklanja 97% mirisa, duhanski dim, pare od ispuha, miris pripremanja namirnica, miris napitaka, miris kućnih ljubimaca. Pomaže za bolje disanje
i spavanje te unaprijeđuje imunitet.
Eliminira 99,7% prašine, peluda, alergena i plijesni. Otklanja statički elektricitet, nadoknađuje tjelesnu aktivnost.
Otklanja 99,9% formaldehida, benzena i drugih TVOC-a (Total Volatile Organic Compound) odnosno hlapljivih organskih spojeva. Poboljšava razinu kisika u mozgu te pojačava funkciju kardiovaskularnog sustava.
Ubija bakterije, viruse i mikrobe. Ovlažuje zrak.

S potpunom učinkovitošću, uređaj Nobel AIR eliminira nečistoće, alergene, viruse, bakterije i ostale mikroorganizme iz zraka kojeg svakodnevno udišete. Ovlažuje zrak i pomaže za bolje disanje i spavanje, te unaprijeđuje imunitet i opće zdravlje organizma.

Funkcije uređaja Nobel AIR:

  • Automatska kontrola kvalitete zraka sa senzorom i indikatorom mirisa.
  • Ovlaživač zraka s 3-stupanjskom proizvodnjom izmaglice.
  • Kontrola brzine vjetra u 3 razine. Visoka razina protoka izrazito brzo pročišćava zrak u zatvorenom prostoru.
  • Timer 1-24h s funkcijom mirovanja.
  • Otpuštanje aniona (negativno nabijenih čestica) 5×107 cm3.
  • 7 stupnjeva pročišćavanja s ovlaživačem.
  • Visoko učinkovit motor s niskom potrošnjom električne energije i 30.000 sati radnog vremena.
  • Daljinsko upravljanje i kontrolna ploča osjetljiva na dodir.
  • Ovlaživač zraka.

Prosječna odrasla osoba udahne 11.000 litara zraka dnevno.

90% vremena provodimo unutar zatvorenog prostora. U domu, na poslu, u školi ili fitness centrima čini nam se da smo zaštićeni od onečišćenog zraka.

Iznenađujuća je činjenica kako je upravo u tim prostorima količina onečišćivača i alergena i do 100 puta veća od već ionako kontaminiranog vanjskog zraka.

Učinite korak za zdravije okruženje. Zaštitite sebe i svoje najbliže, učinite prostor u kojem boravite ugodnim i zdravim za sve. Svaki dan.

Kako uređaj filtrira zrak?

Zrak u okruženju od 50m2 od pozicije uređaja Nobel AIR prolazi kroz njegov sustav od 5 filtera različitih svojstava i dodatnih 3 stupnjeva obrade (UV svjetlo, ionizator i ovlaživač zraka) i proizvodi savršeno čist i optimalno ovlažen zrak kroz izlaz na poleđini uređaja.

Predfilter
Perivi filter od aluminijske legure, zadržava veće čestice poput prašine, peluda i dlake. Redovito održavanje i čišćenje filtera može efektivno produljiti životni vijek filtera te poboljšati njegovu efikasnost.
Hladni NET katalizator
Katalizira formaldehid, amonijak, benzen, TVOC, vodikove sulfide da reagiraju s kisikom te ih razlaže do ugljikovog dioksida i vode. Ne podliježe potrošnji tijekom procesa razlaganja. Prema tome može trajati do 5 godina.
Filter aktivnog ugljena
Iznimno brza adsorpcija mirisa, formaldehida, benzena, amonijaka i pušačkog dima te prašine kroz strukturu od saća. Celularni aktivni ugljen sadrži visoko efikasne aditive.
Antibakterijski i antivirusni filter
5-mikronski filter s antmikrobnim svojstvima. Eliminira male čestice, ubija gnjide, mikrobe i bakterije. Otporan na vlagu i plijesan, onemogućava stvaranje i razvoj bakterija.
HEPA filter (0.01um)
Preciznost filtera iznosi 0,01 mikron. Uspješno eliminira sve čestice veće od 0,01 mikron s filtracijskom stopom od 99 % i više. Bakterije, virusi, spore, alergeni, prašina i ostale sitne čestice ne mogu proći kroz HEPA filter.
Ultraljubičasto (UV) sterilizacijsko svjetlo
245 nm ultraljubičasto svijetlo visokom brzinom ubija viruse i bakterije. UV germicidna lampa koristi se za pročišćavanje zraka i uklanjanje mirisa prouzrokovanim dimom i plijesnima. Proizvodi i određenu količinu negativnih iona koji osvježavaju zrak, pritom izbjegavajući širenje virusa.
Ionizator
Otpušta velike količine aniona i na taj način kisik postaje negativno nabijen, koji potom prikuplja pozitivno nabijene čestice poput lebdeće prašine, virusa, bakterija i dima. Čestice tako postaju teže i padaju na tlo. Što su čestice manje to je stopa hvatanja veća.
Ovlaživač zraka
Uređaj dolazi s funkcijom ovlaživanja (opcionalno). Funkciju se može koristiti u situacijama suhog vremena za povećanje vlage u zraku i poboljšanje kvalitete respiratornih funkcija, za
efikasno uklanjanje mirisa prouzrokovanog dimom i plijesnima, za ovlaživanje kože, za poboljšanje metabolizma i smanjenje napetosti i umora.

Pametan senzor za miris

Nobel AIR filter za zrak dolazi s pametnim sustavom senzora za miris. Može automatski prilagoditi stupanj brzine ventilatora prema stvarnoj kvaliteti zraka prikazanoj na zaslonu. Intuitivno pročišćavanje prostora.

Boja na zaslonu upozorava na razinu kvalitete zraka – crvena (loša), žuta (osrednja), zelena (izvrsna).

Vrhunska kvaliteta izrade kućišta od 100% virgin LG ABS materijala.

Izlaz za zrak
Poleđina uređaja Nobel AIR, sa izlazom za zrak na vrhu i spremnikom za vodu pri dnu.
Spremnik za vodu
Dimenzije, u mm (širina x dubina x visina): 370 x 205 x 680
Težina:9.0 kg
Napajanje: 220V / 50Hz
Snaga (Potrošnja struje tijekom rada): 65W
Protok zraka: 280m3/h
Funkcionalno pokrivanje prostora: ~50m2
Brzina ventilatora, u m/s (3 stupnja): 1.5 – 2.5 / 3.5 – 4.5 / 5.8 – 6.8
Razina buke, u dB (3 stupnja): 17.4 / 29.5 / 39.7